ACTUALITATE

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, la Orșova! ADRIAN CICAN, demis de la conducerea Spitalului!

Last Updated on mai 24, 2023 by Romeo Crismaru

Managerul Spitalului Municipal Orșova, ADRIAN CICAN, a fost astăzi executat cu sânge rece de la conducerea spitalului pe care l-a modernizat în ultimii ani. Deși a încercat să dea acestui spital un aspect european, cu servicii medicale de excelență, cu aparatură ultramodernă, cei cu care duce o luptă surdă, de mai bine de un an, au reușit să îl revoce.

Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal Orșova, dominat de primar și Consiliul Local a reușit astăzi o contraperformanță greu de egalat și de imaginat. Au demis un manager care își ocupase postul prin concurs și care în ultimii ani s-a zbătut constant pentru binele unui spital ultramodern, bine dotat și cu o calitate net superioară a serviciilor medicale. După ce l-au hărțuit în toate felurile, luni de zile, conducătorii efemeri de astăzi ai municipiului au reușit să îl demită pe Adrian Cican din funcția de manager al Spitalului Municipal Orșova.

Nu a mai contat nici faptul că spitalul este unul de standarde superioare, nici faptul că are un excedent bugetar de aproape 5 milioane de lei și nici faptul că a reușit să atragă fonduri europene. Astăzi s-a dat cu barda grobian, într-un om care pusese suflet în acest spital.

„Consiliul de Administrație al Spitalului Orșova a adoptat o hotărâre prin care îmi propune mie ca primar să fac procedura de demitere din funcția de manager a domnului Cican Adrian. Dispoziția de primar va fi redactată în perioada următoare și fiind îndeplinite toate condițiile legale, nu mai îmi fac probleme că acesta va câștiga pe instanță. Îndeplinim procedura legală, eu ca și primar pot ține cont sau nu de această propunere, dar evident că eu voi ține cont și îl voi demite!”, a declarat primarul Orșovei, Marius Stoica, pentru Orșova 24.

„Aștept revocarea și din funcție și sunt tare curios să văd motivele, având în vedere că eu am obținut funcția de manager prin concurs în 18 septembrie 2020, pentru un mandat de patru ani. Voi ataca în instanță decizia. Nu regret absolut nimic din ceea ce am făcut la Spitalul Municipal Orșova, faptul că las un spital cu 5,1 milioane lei în cont, știu că las un spital cu performanță, un colectiv medical de excepție și voi continua această luptă surdă cu primarul și consiliul local. Sunt adeptul legalității, iar zilele următoare voi ataca această dispoziție. Bătălia nu e purtată pentru că este ceva grav în spital și doar pentru singurul fapt că e cel mai bogat spital, iar cel ce vine în locul meu va trebui să hăcuiască cei 5 milioane de lei foarte repede, să nu aducă RMN-ul, să desființeze compartimente și secții, deci bătălia e cu totul alta, iar bătălia are conotații politice și financiare”, a precizat Adrian Cican, la scurt timp după demitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button