SANATATE

Noul program de vizită  la pacienții din spitale

Pacienții în stare critică vor putea fi vizitați în orice zi a săptămânii. Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin care prevede un program organizat de vizitare a pacienţilor internaţi în spitale, dar şi alte reguli care trebuie respectate de rudele pacienților.

Așadar, în timpul săptămânii există un anumit orar de vizită iar în weekend acest orar este prelungit, iar vizitele pot fi făcute în orice zi indiferent de oră în cazul pacienţilor aflaţi în stare critică.

Mai exact, de luni până vineri între orele 15:00-20:00, timp de 30 de minute, rudele pacienților vor putea veni în vizită, iar programul în weekend va fi și el prelungit.

Documentul mai prevede şi că pacienţii nu trebuie testaţi covid la internarea în spital decât dacă au simptome de boală.

 “Acest Ordin vine în continuarea unei decizii pe care am luat-o la nivelul Ministerului Sănătăţii legată de accesul în spitale, care era condiţionată de foarte multe ori de efectuarea unui test COVID, ştiţi bine că am avut semnale din teritoriu, au fost tot felul de exagerări care limitau inclusiv dreptul pacienţilor de a primi asistenţă medicală în ceea ce priveşte această testare care trebuia demonstrată de către pacient, ceea ce nu era normal, practic noi în momentul de faţă, chiar dacă pandemia la nivel global continuă, nu mai avem o problemă de sănătate publică legată de infecţia cu noul coronavirus şi este normal să nu existe limitări ale pacienţilor şi nici ale aparţinătorilor care doresc să-şi viziteze rudele în spitale, a explicat Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button