ACTUALITATE

Numărul rezervărilor s-a dublat pentru minivacanța de Sfânta Maria

Last Updated on august 11, 2022 by Toma Mihai

Minivacanța de Sfânta Maria, sărbătoare care pică în acest an într-o zi de luni, a dublat numărul rezervărilor pentru sejururi în România, arată datele uneia dintre cele mai cunoscute platforme hoteliere din România online Travelminit.ro.

În acest weekend prelungit, prețul mediu pentru o cameră/noapte este de 254 de lei. Numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf.Maria crescut semnificativ, înregistrându-se cu 106% mai multe rezervări pentru acest weekend extins comparativ cu același interval din 2021, perioadă când erau, totuși, în vigoare câteva restricții pentru gestionarea pandemiei de Covid-19.

Pe lângă stațiunile de la mare, foarte căutate sunt și destinațiile montane și balneare.  Hotelurile, pensiunile și casele de vacanță anunță în continuare oferte avantajoase pentru românii care vor să se bucure de un sejur.

Și emiterea voucherelor de vacanță a jucat un rol semnificativ în succesul acestui weekend pentru turismul intern, pentru că foarte mulți turiști le-au utilizat pentru achitarea cazării.

În ceea ce privește destinațiile alese de români, litoralul conduce detașat, cu 27% dintre rezervări, urmat de munte (16% dintre rezervări), stațiunile balneare (14% dintre rezervări) și marile orașe (12% dintre rezervări). Cât despre unitățile de cazare alese, pensiunile au cele mai multe rezervări (38%), urmate de hoteluri (29%), vile (10%) și apartamente (8%). Potrivit acesteia, în următoarele săptămâni, vor apărea numeroase promoții pentru finalul de sezon, destinațiile vor fi mai puțin aglomerate, iar prețurile la mâncare și la diferite servicii vor fi mult mai accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button