EVENIMENT

O nouă linie de aparatură medicală modernă a sosit la Spitalul Municipal Orșova (VIDEO)

Last Updated on decembrie 28, 2022 by Romeo Crismaru

Spitalul Municipal din Orșova continuă să se doteze cu aparatură medicală de ultimă generație, în ciuda presiunilor fără precedent și a hărțuirii inimaginabile la care este supus de către Primărie și Consiliul Local. Un endoscop și un echipament radiologic au fost achiziționate pe un proiect POIM. (Întreaga descriere a apartaurii, în materialul video atașat!)

Aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată în cadrul unui proiect POIM a ajuns la Spitalul Municipal Orșova! Este vorba despre un turn complet gastroscop/colonoscop, un sistem depozitare și spălare, precum și un endoscop/colonoscop, de înaltă definiție – MODEL / AN FABRICATIE: DEFINA Pentax, 2022 – valoare 926.000 lei;

De asemenea, Spitalul are și un Sistem de videobronhoscopie intervențională High Definition (producator: HOYA Corporation Pentax Medical Division – Model: DEFINA Pulmo Pentax 2022 – valoare 339.240 lei), precum și un echipament radiologic mobil cu brat-C și intensificator de imagine (model  Zenition 50 anul 2022 Philips Medical Systems – valoare 603.687 lei).

„Aceste aparate pot fi folosite în mai multe specialități medicale, avem începute discuții cu clinici și medici de specialitate pentru linia de bronhoscopie. Aceste linii sunt extraordinar de utile pentru tot ce înseamnă tehnica chirurgicală de intervenție minim invazivă. Aceste aparate au fost achiziționate pe POIM, un proiect de 2,5 milioane de euro. Mai avem aici și tehnică de specialitate care nu există în județ, o tehnică de cea mai înaltă calitate”, a declarat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button