EVENIMENT

O nouă navă de calibru a fost lansată de navaliștii severineni. Vânt la pupa, EXCELSIOR!

Last Updated on august 17, 2023 by Romeo Crismaru

O nouă navă de mare calibru a fost lansată la apă de navaliștii de la SEVERNAV Drobeta Turnu Severin. EXCELSIOR este un cargou fluvial pentru marfă uscată, are 135 de metri lungime și va plecă către noii proprietari din Olanda.

Navaliștii severineni lucrează într-un ritm susținut, reușind să lanseze tot mai multe nave de mare tonaj. O nouă navă a luat astăzi contact cu Dunărea și a fost botezată cu un nume superb: EXCELSIOR. Nava este un cargou fluvial de marfă uscată, are 135 de metri lungime, 11,45 metri lățime și 4,25 metri înălțime. Are 973 de tone greutate corp, iar clientul care ea comandat-o este din Olanda.

Cu numai o lună în urmă, după o pauză de 12 ani, SEVERNAV a lansat o navă complet echipată, denumită NAPOLEON, construită pentru compania Beo Trade Com, una dintre cele mai importante companii de transport fluvial din Europa Centrală şi de Est.

„Această etapă semnificativă demonstrează inovația și profesionalismului echipei noastre de specialiști și consolidează tradiția noastră pentru excelența în construcția navală”, spunea, la acea vreme, directorul general Constantin Georgescu.

Şantierul Naval Severnav are o experienţă de peste 170 de ani în construcţia de nave fluviale şi maritime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button