ACTUALITATE

O nouă taxă turistică a intrat în vigoare

Last Updated on octombrie 2, 2023 by Erceanu Ileana

Vacanțele în Italia devin mai scumpe după ce o taxă turistică a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Ovidiu Burdușa, fost șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Județean din România, a anunțat că taxa de ședere din Italia s-a majorat din prima zi a lunii octombrie.

De la 1 octombrie taxa de ședere – care se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă se majorează destul de mult.

La un hotel de 5 stele la Roma un oaspete va plăti, începând de duminică, 10 euro pe noapte pentru această taxă. Dacă este vorba de o familie cu doi copii, aceștia vor fi nevoiți să plătească 40 de euro pe zi…. la 5 zile de vacanță – înseamnă pe loc 200 de euro numai aceasta taxă de ședere. În plus pe lângă costul camerei. Prețurile vor fi totuși mai mici in cazul caselor de vacanță, a pensiunilor, a unităților de cazare până la 3 camere, unde taxa zilnică este de 6 euro.

În schimb în cazul Boutique-Hotelurilor de primă categorie, taxa crește de la 3,50 euro la 7 euro pe zi.

Majorările se vor aplica și structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican, tariful fiind de 6 euro pe noapte.

La jumătatea lunii iulie, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%. Odată cu această creștere Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia.

Dacă Roma devine atât de scumpă, turiștii se vor caza în orașelele din imprejurimi. Dacă și acestea vor avea prețuri ridicate la cazare, atunci nu este exclus ca în loc de Italia, turiștii să se îndrepte spre alte țări ca Portugalia, Franța, Spania, unde nu există taxe așa mari”, a anunțat acesta pe facebook.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button