ACTUALITATE

Peste 1.000 de conducători de biciclete şi trotinete electrice au fost sancţionaţi de oamenii legii, în urma unei acţiuni derulate pe parcursul a 2 zile

Poliţişti de la rutieră şi ordine publică din județele Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Caraş-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Buzău, Dolj, Maramureş, Mureş, Neamţ, Timiş, Brăila, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea şi Bucureşti au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere grave în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete şi trotinete electrice, aplicând 4.002 sancţiuni contravenţionale, anunţă Poliţia Română.
3.826  de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dintre care 696 au fost pentru abaterile săvârşite de conducătorii de biciclete, 408 pentru abaterile săvârşite de conducătorii de trotinete şi 2.722 pentru alte abateri.
Poliţia anunţă că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Autorităţile amintesc care sunt regulile de circulaţie, pentru aceste categori de participanţi la trafic:

  • Dacă un drum este prevăzut cu o pistă pentru biciclete, bicicletele şi trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulaţia trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulaţia vehiculelor este de 50 km/h.
  • Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani.
  • Bicicletele, mopedele şi trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare.
  • Casca de protecţie este obligatorie pentru conducătorii de biciclete şi trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
  • Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.

Sursa Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button