ACTUALITATE

Polițiștii continuă acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor

Last Updated on iulie 18, 2023 by Erceanu Ileana

Poliţiștii din cadrul IPJ Mehedinți, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Mehedinți, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, au organizat în municipiul Drobeta -Turnu Severin, o acțiune cu efective mărite având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc,  menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.


Polițiștii și jandarmii mehedințeni au acționat pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Cu această ocazie au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.860 lei. De asemenea, au fost legitimate 224 de persoane, fiind controlate 102 de autovehicule și 15 societăți comerciale. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au efectuat 37 de testări cu aparatul alcooltest și 8 cu aparatul Drugtest.
Totodată conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

De altfel, la data de 16 iulie, ora 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drobeta-Turnu Severin împreună cu jandarmii mehedințeni au depistat și reținut, un bărbat de 33 de ani, din municipiul București, urmărit la nivel național, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani și o lună închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

La data de 16 iulie, ora 23.08, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Orșova au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe Calea Timișoarei, în orașul Drobeta-Turnu Severin, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanță amfetamine, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button