ACTUALITATE

Polițiștii mehedințeni sunt la datorie

Last Updated on iunie 26, 2023 by Erceanu Ileana

În ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 339 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 49 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 43 care nu au purtat centura de siguranţă.Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 98.600 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 24 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

La data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Vânju-Mare au depistat, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din Drobeta -Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DC 126, comuna Pădina Mare, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

Totodată, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 24 iunie, Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că un autoturism se deplasează haotic pe DN 6, din direcția Strehaia către Drobeta -Turnu Severin,iar conducătorul autoturismului posibil să fie în stare de ebrietate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii  din cadrul Secției Poliție Rurală Șimian, care au depistat autoturismul în cauză, în trafic.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 41 de ani, din Drobeta-Turnu Severin a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

La data de 25 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 58 ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 C în localitatea Salcia, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care, a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

La data de 25 iunie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Butoiești, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Troiței, în localitatea Jugastru, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.             

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button