ACTUALITATE

Pompierii mehedințeni, din nou alături de cei mici

Last Updated on octombrie 26, 2023 by Romeo Crismaru

Pompierii de la ISU Mehedinți au fost prezenți, săptămâna aceasta, în mijlocul copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7 și a elevilor de la școlile gimnaziale Grozești și „Theodor Costescu”. Tehnica de intervenție, dar și sfaturile pompierilor au captat rapid atenția micuților.

Peste 500 de copii au avut ocazia să participe la o prezentare a tehnicii de intervenție și a accesoriilor din dotarea ISU Mehedinți, dar și la o sesiune de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

Pompierii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat acestora pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, subliniind importanța prevenirii, atât în ceea ce privește utilizarea surselor de foc ce pot declanșa incendii, cât și comportamentul pe care trebuie să îl adopte înainte sau după producerea unui cutremur.

Cei mici au primit cu deschidere sfaturile pompierilor, conștientizând că focul le poate fi prieten, dar poate deveni periculos când scapă de sub control, punând în pericol viața oamenilor și a animalelor, distrugând proprietățile și afectând mediul înconjurător. Aceștia au promis să respecte regulile și să le împărtășească și părinților secretele unui cămin sigur.

De asemenea, toți cei prezenți au urmărit cu atenție demonstrația de acordare a primului ajutor medical, aflând astfel cum să recunoască o situație de urgență și cum să solicite ajutorul prin apelarea numărului 112.

Colegii noștri au reușit să le captiveze imaginația micuților în momentul prezentării autospecialei și a echipamentelor de stingere, dar și a ambulanței SMURD, explicându-le ce se întâmplă atunci când se anunță un incendiu sau un accident și cum se pregătesc pentru intervenție.

De fiecare dată,  aceste întâlniri sunt un prilej de bucurie, atât pentru copii, care sunt entuziasmați să fie mai aproape de cei care se luptă cu flăcările, cât și pentru pompieri, care le muțumesc pentru veselia și curiozitatea lor.

Aceste acțiuni interactive au scopul de a le aduce în atenție copiilor misiunile pompierilor profesioniști, dar și de a educa și inspira viitoare generații de salvatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button