ACTUALITATE

PRIETENII POMPIERILOR

În perioada 9 – 10 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat și desfășurat, etapa județeană a concursurilor „Prietenii Pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, pe Stadionul Angelescu din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” a urmărit pregătirea elevilor în domeniul protecției civile prin parcurgerea a două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat” și susținerea unei probe teoretice. La competiție au participat 10 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal, clasate pe primul loc la competiții zonale, organizate în localitățile: Baia de Aramă, Vânju-Mare, Strehaia, Drobeta Turnu Severin și Orșova. Aceștia și-au dovedit cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului ajutor.

În urma clasamentului general, la gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Strehaia, locul al II-lea a fost ocupat de Şcoala Gimnazială “Constantin Negreanu” Drobeta Turnu Severin, iar pe locul al III-lea s-a situat Şcoala Gimnazială Iloviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button