ACTUALITATE

Proces de votare viciat la Orșova

Last Updated on iunie 9, 2024 by Romeo Crismaru

Candidatul pentru funcția de primar al municipiului Orșova, Adian Cican, a făcut mai multe sesizări în prima parte a zilei de astăzi cu privire la posibile fraude la votare în municipiul Orșova. La secțiile de votare 70 și 73 s-au dat câte trei buletine de vot pentru primar. Se pare că buletinele erau deja ștapilate cu VOTAT.

Adrian Cican a făcut mai multe plângei penale potrivit cărora la secțiile de votare 70 și 73 din Orșova, unii cetățeni ar fi primit mai multe buletine de vot pe care trebuiau să le introducă în urnă, pentru alegerea primarului. De asemenea, la secția 66 președintele secției de votare ar fi desigilat pachetele de buletine de vot încă de aseară, chiar dacă acest lucru este ilegal. De asemenea, la aceeași secție a fost întrerupt procesul de votare pentru o oră, pentru ca președintele secției să ștampileze buletinele de vot.

Poliția face verificări în acest sens. „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public pe pagina publicația online Orșova24, unde un bărbat face acuzații cu privire la o posibile fapte de corupere a alegătorilor, Centru de Comunicare Județean Mehedinți, este abilitat să facă următoarele precizări: Conducerea Poliției municipiului Orșova a dispus verificări cu privire la aspectele sesizate, urmând ca la definitivarea acestora să se dispună măsurile legale”, se arată în comunicatul de presă al poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button