SOCIAL

Protest la sediul Hidroelectrica

Last Updated on noiembrie 29, 2023 by Romeo Crismaru

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de politica de reducere a lucrărilor de mentenanță și de stoparea nejustificată a lucrărilor de investiții. Ei consideră că acestea  reprezintă un „atentat la independența energetică a României”.

Sindicatul Național Hidroenergetica organizează, miercuri, între orele 13.00 și 15.00,  o acțiune de pichetare la sediul din Capitală al Hidroelectrica, susținând că actuala conducere a companiei adoptă o politică de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanță și că a stopat nejustificat lucrări de investiții în noi capacități de producere, fapt care nu este altceva decât un ”atentat la independența energetică a României, care încalcă flagrant obligațiile Ordinului 96/2017 al ANRE, privind mentenanța în sectorul energetic”.   

Concret, sindicaliștii reclamă că, după ce Hidroelectrica a înființat în mod artificial o companie separată, la care Hidroelectrica este unic acționar şi care ar fi trebuit să asigure servicii de mentenanță pentru instalațiile hidroenergetice, activitate care a fost externalizată, conducerea Hidroelectrica nu pune în aplicare un acord cadru stabilit printr-un proces verbal de negociere pentru realizarea acestor servicii de către compania al cărei acționar este și care nu are alți clienți pe piaţă , fapt ce pune în pericol locurile de muncă ale celor 1.200 de salariaţi. 

 De altfel, sindicaliștii mai spun că, prin nerealizarea serviciilor de întreținere a instalațiilor, este pusă în pericol securitatea sistemului energetic național.  Unul dintre liderii sindicali merge pe premisa că ar exista interese ca firma SSH Hidroserv să fie închisă pentru ca lucrările să fie acordate altor companii.

“Considerăm că, în mod deliberat, noul Directorat pune în pericol viitorul Hidroserv, societate ce tocmai îşi pregătea reinserţia în circuitul economic prin ieşirea din situaţia de insolvenţă. Studiind componenţa Directoratului actual şi perioada în care aceştia au avansat în funcţii – cea în care Hidroelectrica se afla sub supravegherea administratorului judiciar Remus Borza, sperăm să nu ne aflăm în situaţia unei intenţii de a scoate SSH Hidroserv de pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru a face locul altor firme «prietene» ale acestuia”, declară secretarul general al Sindicatului Naţional Hidroenergetica, Cristinel Popescu. 

Sindicaliştii cer, în acest context, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să medieze de urgenţă o întâlnire între conducerile Hidroelectrica şi Hidroserv, pentru semnarea Acordului Cadru conform procesului verbal de negociere, la care să participe şi unu sau doi reprezentanţi ai Sindicatului Naţional Hidroenergetica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button