SANATATE

Proteste în toate serviciile de ambulanță

Last Updated on noiembrie 21, 2023 by Erceanu Ileana

Sindicaliști din Ambulanță în greva foamei după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor.

Blocul Național Sindical a anunțat, marți, că mai mulți sindicaliști din Ambulanță au intrat în greva foamei după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor. De asemenea, membri de sindicat ai Federației Ambulanța, aflați în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

Aceștia cer o întâlnire de urgență cu premierul Marcel Ciolacu.

Sindicaliștii aflați în greva foamei începând de luni seara:

Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa” din România

Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea

Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila

Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea

Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt

În susținerea celor 5 lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor proteste începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță, precizează BNS.

Potrivit comunicatului BNS, motivul protestului este următorul:

Nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul  României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button