ACTUALITATE

PUNȚILE PRIETENIEI LA SVINIȚA

Last Updated on iunie 24, 2022 by Toma Mihai

Prima ediție a evenimentului „Punțile Prieteniei”, s-a desfășurat pe malul stâng al Dunării, mai exact în localitatea Svinița.

Inițiativa primarului a fost primită cu entuziasm de către omologii sârbi, care au onorat invitația autorităților române și toți au recunoscut că trăiesc o zi istorică pentru relațiile româno-sârbe.

Reuniunea, desfășurată în premieră, a început cu intonarea imnurilor celor două țări, după care amfitrionul întâlnirii, primarul Nicolae Curici a rostit o alocuțiune de bine venit către oaspeții veniți în localitatea Svinița.

Proiectul comun, numit simbolic Punțile Prieteniei, dezvoltat de către primăriile riverane fluviului Dunărea, de pe ambele maluri, cel sârbesc și cel românesc, vizează optimizarea atragerii de fonduri europene transfrontaliere și participarea comună la cât mai multe aplicații europene.

Inițiatorii acestui proiect, primarul comunei Svinița, domnul Nicolae Curici  și consulul general al Serbiei Stefan Tomasevici văd ca scop principal al acestui proiect cunoașterea și identificarea principalelor oportunității ale comunelor riverane Dunării, dar și a instrumentelor si resurselor prin care acest proiect poate fi îndeplinit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button