EVENIMENT

RECUNOAȘTERE EUROPEANĂ PENTRU SEVERNAV

Last Updated on mai 21, 2024 by Romeo Crismaru

Șantierul Naval Severnav a primit un nou semn de recunoaștere europeană, pentru construcția unei dintre cele mai cunoscute nave, numită „GENTLEMAN”. Astfel, un ziar olandez, intitulat SCHEEPVAARKRANT, în traducere „Ziarul navalistului”, publică o pagină întreagă despre nava GENTELMAN, unde amintește concret și despre faptul că aceasta a fost construită la Șantierul Naval Severnav, din Drobeta Turnu Severin.

Gentleman a fost livrat la Van Loon Cruises pe 19 aprilie. Botezul și ziua porților deschise pentru această navă au avut loc pe 20 aprilie la Rotterdam. Coca a fost construită la Drobeta-Turnu Severin, România și finalizată la TeamCo Shipyard BV din Heusden. Gentleman este un pasager cu două etaje și jumătate și are 135 de metri lungime și 11,45 metri lățime și poate găzdui 172 de pasageri. În 2024, Gentleman va naviga în principal între Amsterdam și Basel în Elveția”, se arată în paginile ziarului olandez.

Este o nouă recunoaștere pentru navaliștii de la SEVERNAV, care lucrează la standard de calitate superioară. Nava de pasageri Gentleman II, cu o greutate de 965 tone, a fost construită în jumătate de an de către Șantierul Naval din Drobeta-Turnu Severin. Corpul navei a fost trimis la Rotterdam, pentru a fi echipată, în urmă cu un an, după care a pornit pornit in croaziere fluviale. Aceasta este cea de-a doua navă de pasageri, care, în decurs de mai puțin de un an, a plecat de la Șantierului Naval SEVERNAV, la export în Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button