Economic

Refuzul Comisiei  Europene

Last Updated on octombrie 31, 2022 by Erceanu Ileana


 

 Comisia Europeană refuză să facă publice informații de interes public privind comercializarea certificatelor de emisii .

De două ori am solicitat în scris Comisiei lista instalațiilor cu cele mai bune performanțe din domeniul acoperit de sistemul  de comercializare a certificatelor de emisii  și numărul de certificate primite de aceste instalații, spune Marian-Jan Marinescu.

De două ori, vicepreședintele Frans Timmermans nu a făcut altceva decât să ascundă informații de interes public, ascunzându-se în spatele confidențialității comerciale.

În primul răspuns, vicepreședintele Timmermans îmi explica că lista intensităților emisiilor de gaze cu efect de seră ale fiecărei instalații nu este publică pentru a păstra confidențialitatea comercială.

După ce am revenit, insistând că nu am solicitat intensitatea emisiilor, ci doar lista instalațiilor, vicepreședintele Timmermans răspunde că nici lista și denumirile instalațiilor nu este publică, din aceleași motive, mai adauga acesta.

Înțeleg foarte bine și susțin obiectivele realiste privind protecția mediului.

Vicepreședintele Timmermans trebuie însă să înțeleagă că nu îi este permis să obstrucționeze accesul la informații al membrilor Parlamentului European, direct votați de către cetățeni. Și mai ales, trebuie să admită că interesele cetățenilor nu le servești cu sloganuri mediatice privind Green Deal, ci în primul rând respectând procedurile democratice și transparența instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button