ACTUALITATE

Restricții de circulație în data de 4 august

Last Updated on august 3, 2023 by Romeo Crismaru

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe drumurile din România, din cauza caniculei! Din cauza creșterii temperaturilor (37° – 41° C), sunt necesare a se institui restricții de circulație pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu.

Astfel, în data de 4 august, intervalul orar 10:00 – 20:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Dolj, Olt, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Ialomița, Călărași și Bihor.

Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă de către ANM prin care se menționează că vineri, 4 august, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39°C, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:
➖ Transporturilor de persoane;
➖ Transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
➖ Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
➖ Transporturi funerare;
➖ Transporturi poștale;
➖ Transporturi de echipamente de prim ajutor;
➖ Transporturi pentru distribuire de carburanți;
➖ Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
➖ Transporturi pentru tractări vehicule avariate;
➖ Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
➖ Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
➖ Transporturi apă îmbuteliată;
➖ Transporturi produse provenite din exploatări agricole;
➖ Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button