ACTUALITATE

România, pe lista rușinii a braconajului

Last Updated on aprilie 23, 2024 by Erceanu Ileana

 Zborul vulturului Fremuth a fost frânt deasupra țării noastre, după ce a fost împușcat în aripă.

România „a tăiat” aripile vulturului negru Fremuth, specie rară și protejată de legile europene. Pasărea a fost lovită în aripă de un glonț.

Zborul vulturului Fremuth a fost frânt în România. Pasărea s-a oprit în țara noastră, unde a fost doborât de o armă de vânătoare, o carabină de 5,6 – 6 mm. Vulturul a fost lovit în aripă, în zona Banatului și a fost dus la Mureș pentru a fi tratat de specialiștii de aici.

Pasărea de pradă are clavicula fracturată și va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare. Încă nu se știe dacă vulturul va mai putea zbura vreodată. Grupul Milvus va depunde plângere penală împotriva autorului necunoscut privind infracținuea. Vulturul Fremuth are rolul de a fi sanitarul pădurilor: curăță de hoituri pădurile și pajiștile. Sunt patru grupe de vulturi care au rolul de a fi sanitarii pădurilor, curăță de hoituri pădurile, pajiștile. În Spania și Grecia mai trăiesc mulți vulturi negri. La noi nu mai este niciunul. Fremuth a fost donat Bulgariei de către Spania în cadrul unui program de reintroducere a vulturului negru în țara vecină.

Sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button