ACTUALITATE

Românii cărora le expiră pașapoartele, notificați prin SMS

Last Updated on martie 20, 2024 by Erceanu Ileana

Românii vor primi un SMS când pașapoartele lor vor intra în ultimele șase luni de valabilitate. 

Direcția Generală de Pașapoarte a introdus un nou serviciu digital. Acesta a deveni funcțional începând de marți,  19 martie 2024. Cetățenii ale căror documente de călătorie urmează să își piardă valabilitatea, vor fi avertizați prin SMS, (mesaj text de tip alertă). Noua măsură a fost implementată de DGP pentru a veni în sprijinul cetățenilor care dețin un astfel de document. Astfel, aceștia pot evita eventualele situații neplăcute, precum anularea unei călătorii planificate.

„Furnizarea acestui serviciu vine în sprijinul cetățenilor, în vederea evitării situațiilor neplăcute care ar putea duce la anularea unei călătorii, oferindu-le acestora posibilitatea efectuării unei programări începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor putea realiza o programare în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte  înregistrate în timp real.” ,spun reprezentanții DGP.

Noul sistem permite programarea online pentru  reînnoirea documentului de călătorie cu până la 90 de zile înainte de data dorită.  Astfel, cetățenii pot evita cozile de la eliminând astfel timpul de așteptare la ghișeu. DGP atrage atenția că state precum Emiratele Arabe Unite, Israel, Republica Maldive și Regatul Thailanda au reguli stricte în acest sens. Autoritățile teritoriale din aceste țări cer ca pașapoartele să aibă o valabilitate de minim 6 luni la momentul intrării pe teritoriul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button