ACTUALITATE

Rupere de nori a fost şi în Drobeta-Turnu Severin

Last Updated on iulie 6, 2022 by Toma Mihai

Mai multe judeţe au fost lovite crunt, în ultimele ore, de vijelii şi ploi torenţiale, urmate de inundaţii şi de căderi de grindină. În timp ce jumătate din ţară fierbea sub coduri meteo de caniculă, în cealaltă jumătate oamenii se luptau cu potopul ce-a urmat ruperilor de nori.

În Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Vâlcea zeci de copaci au fost rupţi de vântul puternic şi au căzut pe carosabil. Canalizările n-au făcut faţă cantităţii uriaşe de apă, şoselele au fost acoperite de nămolul adus de torenţi, iar grindina a distrus culturile agricole. O ploaie torenţială a inundat mai multe străzi din Târgu-Jiu. Canalizările n-au mai făcut faţă debitului foarte mare de precipitații. Apa le-a intrat localnicilor în curţi, beciuri şi chiar în case sau în maşini.

Rupere de nori a fost şi la Drobeta-Turnu Severin. A plouat cu găleata în toate cartierele oraşului. Şi aici, apa a inundat străzile. A plouat cu 40 de litri pe metru pătrat, o cantitate mult prea mare pentru sistemul de canalizare. 20 de localităţi din județul Mehedinți au fost sub avertizare cod roşu de furtună. Culturile de legume, porumb și floarea soarelui din comuna Corlăţel au fost distruse.

Cele mai mari probleme au fost pe DN 6, la tunelul Bahna. Din cauza aluviunilor, carosabilul a fost acoperit de mâl, pământ, nisip şi apă. Traficul a fost oprit până când drumarii au curățat șoseaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button