SOCIAL

S-a scumpit apa în Severin, de la 1 ianuarie 2023

Last Updated on ianuarie 9, 2023 by Romeo Crismaru

Se înregistrează noi scumpiri la început de an. Rata inflației și costurile energiei duc la scumpiri în lanț la toate serviciile. Mehedințenii din aria de operare a SECOM trebuie să achite, de la 1 ianuarie, și prețuri mai mari la apa potabilă, precum și la tariful de canalizare.

Dacă anul trecut, prețul unui metru cub de apă era de 6,18 lei, acum oamenii vor achita 7,53. La canalizare, în 2022, tariful era de 3,73, iar acum este de 4,99 lei. Prin urmare, tariful total, la serviciile de apă – canal este 12,52 lei, ceea ce înseamnă o majorare de 20% comparativ cu anul trecut.

„Vorbim despre o creștere tarifară de aproximativ 20% la serviciile de alimentare cu apă și canalizare. Sunt două componente – o creștere cauzată de inflație (vorbim de o creștere de 15,32%), diferența de 4% fiind cauzată de obligațiile noastre de a achita cofinanțările pentru proiectele europene. Există o strategie tarifară aprobată și avem avizele de la ANRSC. La prețul final contribuie toate scumpirile din ultima vreme, inclusiv scumpirea energiei. De altfel, valoarea unui litru de hipoclorit a crescut de trei ori, în 2022”, a precizat ADRIAN TURBAT, director general al societății SC SECOM SA

Noul tarif este același în toată aria de operare a societății SECOM, ceea ce înseamnă că și celelalte orașe și comune din județ, care sunt alimentate de această societate, vor achita același preț.

Cetățenii spun că vor face față cu greu valului de scumpiri, pentru că, odată cu debutului lui 2023, prețurile au explodat la mai multe produse și servicii.

„Din punct de vedere al societății de furnizare, această majorare a tarifului este o normalitate, ținând cont de scumpirile în lanț ale tuturor produselor; însă, pentru cea mai mare parte a populației, nu va fi ușor de suportat noul plan tarifar. Vrem, nu vrem, trebuie să suportăm aceste costuri. Cei de la SECOM știu ce costuri au cu alimentarea și distribuția. Noi trebuie să facem în așa fel încât, la blocuri, să nu avem pierderi pe rețea, la asociații, pentru a nu plăti și mai mult. Mai greu de suportat acest nou plan tarifar este pentru pensionari și pentru persianele cu venituri mai scăzute”, spune, de axemplu, un severinean.

SC SECOM SA este operator regional pentru judeţul Mehedinţi, având un număr de aproximativ 130.000 de consumatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button