ACTUALITATE

Săptămâna Protecției Civile a ajuns la final

Last Updated on martie 4, 2024 by Erceanu Ileana

Activitățile desfășurate în cadrul „Săptămânii Protecției Civile” s-au încheiat, astăzi, cu lecții de informare preventivă și exerciții în caz de cutremur desfășurate în școli.

Elevii au exersat modul de comportare în cazul producerii unui cutremur. Organizată pentru a sărbători 91 de ani de Protecție Civilă în România, ”Săptămâna Protecției Civile” a avut drept scop dezvoltarea comportamentului preventiv în rândul populației. Astfel, cei interesați s-au putut familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

La acțiunile desfășurate în județul Mehedinți, au participat pompieri și voluntari. Activitățile dedicate „Săptămânii Protecției Civile” au avut loc în perioada 26 februarie – 04 martie, când pompierii au fost prezenți în centre comerciale, târguri cu afluență mare de persoane, dar și în școli.

 În această perioadă, la nivelul tuturor subunităților de pompieri s-a organizat Ziua porților deschise, dând posibilitatea celor interesați să cunoască specificul misiunilor noastre și accesoriile folosite de pompieri pentru protejarea și salvarea semenilor.         

 Pe esplanada Crișan din municipiul Dr. Tr. Severin, timp de cinci zile, au fost amenajate standuri de prezentare a materialelor de informare preventivă, autospecialelor și accesoriilor folosite de salvatori în îndeplinirea misiunilor. Celor prezenţi le-au fost aduse la cunoştinţă regulile şi măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, fiind îndrumaţi şi cum să acţioneze în cazul în care acestea nu pot fi evitate.

 Acțiunile pompierilor mehedințeni, organizate în zone cu afluență mare de persoane au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a populației asupra importanței modului de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, a  dobândirii cunoștințelor de prim-ajutor medical și a informării privind programul de voluntariat ”Salvator din pasiune”.

Acțiuni de informare și educare preventivă au fost desfășurate în tot județul prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Pompierii voluntari s-au implicat și în exerciții de evacuare în caz de cutremur sau incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button