ADMINISTRATIE

Școală nouă pentru elevii din Căzănești

Last Updated on martie 22, 2024 by Erceanu Ileana

S-a realizat recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare/modernizare a Școlii cu clasele I-VIII, din comuna Căzănești, un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale în cadrul PNDL II și implementat de Primăria Căzănești condusă de primarul Aurel Popescu.

La eveniment au participat prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

În cadrul proiectului, s-a schimbat învelitoarea, clădirea a fost izolată termic, a fost montată o centrală termică pentru încălzire, s-a pus parchet în clase și gresie pe holuri și cel mai important, toaletele au fost amenajate în interior. Unitatea are apă curentă, astfel încât băile sunt complet funcționale.

Totodată, în cadrul aceluiași proiect, s-a achiziționat mobilier, dotările urmând să fie completate cu aparatură și echipamente moderne ce vor fi achiziționate în cadrul unui proiect aflat în implementare, cu fonduri europene, în cadrul PNRR.

Cei 180 elevi ai Școlii din Căzănești se vor muta în clădirea modernizată în aproximativ 30 de zile, după ce unitatea va avea toate avizele și autorizațiile necesare.

În Căzănești, sunt finanțate investiții foarte importante ce vor fi implementate în perioada următoare, fiind vorba despre extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Căzănești, realizarea sistemului de alimentare cu apă și stație de tratare a apei în Gârbovățul de Sus și modernizarea drumurilor de interes local în satele Căzănești, Valea Coșuștei și Ercea. Obiectivele sunt finanțate cu fonduri guvernamentale în cadrul PNI “Anghel Saligny”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button