ACTUALITATE

Școlile se mai pot înscrie doar până pe 25 aprilie, în Competiția Națională „Școala Europeană”

Last Updated on martie 23, 2023 by Erceanu Ileana

Competitia Nationala „Scoala Europeana” continua si in 2023. Se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene de educatie si formare profesională.

Prin aceasta initiativa, Ministerul Educatiei incurajeaza si motiveaza participarea unitatilor de invatamant preuniversitar din Romania la programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020 si Erasmus+ 2021-2027) si contribuie la dezvoltarea mobilitatii internationale si la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spatiului European al Educatiei.

Certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani. Ulterior, scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.  

Competitia „Scoala Europeana” consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale. De asemenea, este evaluat impactul avut de activitatile derulate in cadrul proiectelor europene asupra dezvoltarii profesionale, a culturii organizationale si a ethosului scolii.  

Etapele Competitiei „Scoala Europeana”

25 aprilie 2023 (data postei) – termenul limita pentru trimiterea candidaturilor

8-13 mai 2023: evaluarea candidaturilor

Iunie 2023: acordarea certificatelor Scoala Europeana, in cadru festiv.

Pe baza rezultatelor obtinute la evaluarea candidaturilor scolilor inscrise in competitia „Scoala Europeana”, Ministerul Educatiei va stabili numarul de scoli premiate si va organiza festivitatea de decernare a titlului „Scoala Europeana”, editia 2023. Rezultatele finale si lista unitatilor de invatamant preuniversitar declarate castigatoare ale competitiei pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana”, editia 2023, vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, dupa data de 25 mai 2023.

Sursa: portalinvatamant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button