ACTUALITATE

Se înființează Registrul traficanților de droguri

Last Updated on februarie 28, 2024 by Erceanu Ileana

Indiferent de cât de aspră este legislația, nicio țară nu a reușit să stopeze traficul de droguri. Asta nu înseamnă că nu trebuie aplicate toate măsurile care să limiteze acest fenomen care distruge milioane de vieți.

Registrul reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi a celor au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie.

De menționat că nu sunt înscrise în Registru persoanele fizice care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal.

Registrul este organizat de Ministerul Afacerilor Interne şi se ţine de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu. Registrul poate fi interconectat cu alte baze de date ale Poliţiei Române.

,,În funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani. În această perioadă, poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri”, a menționat Alina Gorghiu.

Proiectul de lege urmează să meargă la promulgare și este menit să sprijine eforturile de prevenire și combatere a acestui fenomen.           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button