ACTUALITATE

Se pot da bani de la stat pentru creșterea nepotului

Last Updated on februarie 8, 2023 by Erceanu Ileana

Un proiect legislativ prin care este introdusă o nouă formă de ajutor a trecut tacit de Senat și este în dezbatere la Camera Deputaților. Conform proiectului se introduce ”ajutorul pentru creșterea nepotului /nepoatei”, iar acesta va fi echivalentul stimulentului de reinserție.

Practic, dacă părintele decide să revină în câmpul muncii, bunicul/ bunica pot depune o cerere prin care vor solicita ajutorul pentru creșterea nepotului. Acest ajutor va fi în valoare de 1.500 lei pentru fiecare nepot care este crescut de către bunici. !!!Atenție: se poate solicita ajutorul de creștere pentru fiecare nepot. Stimulentul de creștere al nepotului încetează în momentul în care nepotul împlinește vârsta de 3 ani, la fel ca și stimulentul de reinserție.

„Considerăm că prezenta inițiativă va contribui în primul rând la sporirea înclinației de a lucra a persoanelor indreptatite la primirea îndemnizației de creștere a copilului. Mai mult, aplicând principiul îmbătrânirii active și solidarității între generații, considerăm că prezența inițiativă va contribui și la dezvoltarea unei socieăți inclusive pentru toate vârstele, permițând persoanelor în vârstă să își aducă contribuția în familie la creșterea nepoților”, se arată în expunerea de motive care însoțeste propunerea legislativă.

Pentru a se aplica efectiv și oamenii să primească cei 1.500 de lei, proiectul trebuie ulterior să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button