EDUCATIEEVENIMENT

TÂRGUL OFERTEI UNIVERSITARE

Last Updated on martie 29, 2023 by Romeo Crismaru

Astăzi a demarat în municipiul nostru cea de-a patra ediție a deja tradiționalului eveniment „Târgul Ofertei Universitare”. Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” a fost astăzi locul de întâlnire a zeci de tineri cu viitorul carierei lor.

A început cea de-a patra ediție a Târgului Ofertei Universitare la Drobeta Turnu Severin. Gazda prestigiosului eveniment a fost Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, care pentru două zile va deveni locul de întâlnire al tuturor elevilor din zonă, interesați să urmeze studii universitare. Un număr de 12 universități de prestigiu din București, Timișoara, Craiova, Sibiu și Târgu Jiu pun pe masă oferte educaționale generoase și răspund la toate întrebările tinerilor legate de facultate, de carieră sau de viața de student. Organizatorul Târgului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți. La deschiderea oficială de astăzi au venit și reprezentanții administrației publice locale.

Autoritățile locale au venit la deschiderea târgului de oferte universitare și i-au încurajat pe tineri să se informeze cât mai bine și descopere oportunitățile oferite de învățământul universitar din România.

Inteligența artificial nu a lipsit de la acest eveniment, iar simpaticul robot PEPPER a făcut senzație printre vizitatori, mai ales după ce a dansat și a stat de vorbă cu primarul. Tot primarul municipiului este și cel care a testat tehnologia viitorului.

Obiectivul general al acestui tip de târg educațional este unul cât se poate de generous: Îmbunătățirea capacității de decizie privind continuarea studiilor și privind opțiunea pentru traseul universitar și professional al elevilor de liceu din Mehedinți. Târgul continuă și mâine cu o serie de ateliere de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button