EVENIMENT

Vizită în Spania, la finalul unui proiect grandios dedicat patrimoniului din zonele rurale

Last Updated on martie 29, 2023 by Romeo Crismaru

În această perioadă se desfășoară vizita de final de proiect MOMAr, la care participă peste 60 de persoane, experți în domeniul patrimoniului, dar și părți interesate și factori de decizie din regiunile partenerilor din proiect, dar și conferința de final. Întâlnirea are loc la zaragoza, în Spania.

Întâlnirea, la care participă o delegație a Consiliului Județean Mehedinți, condusă de președintele Aladin Georgescu, permite explorarea provocărilor gestionării patrimoniului cultural și natural în zonele rurale și descoperirea modului în care partenerii au implementat cu succes diferite proiecte și strategii ca răspuns la singularitățile acestor teritorii. Evenimentul a inspirat, de asemenea, locuri care se confruntă cu situații similare și a demonstrat acțiuni concrete care vor fi replicate în alte regiuni.

Participanții au ocazia să viziteze Palatul Sástago, arena luptelor cu tauri și biserica Sfânta Isabelle, mari reprezentanți ai patrimoniului istoric și monumental din Zaragoza, gazda orașului a Conferinței Finale.

MOMAr a promovat timp de patru ani schimbul de bune practici în managementul patrimoniului în zonele rurale din cinci țări partenere, precum și implementarea de noi modele de management în fiecare dintre teritoriile participante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button