EDUCATIE

Tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge la elevi de Crăciun

Last Updated on decembrie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Tichetele educaționale de 500 de lei nu vor ajunge la elevi de Crăciun și nici până la finalul acestui an, deși termenul inițial era în octombrie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, motivul întârzierii este faptul că Ministerul Educației nu a trimis listele cu numele beneficiarilor până în data de 19 decembrie.

Astfel, peste 400 de mii de elevi nu vor putea folosi de Crăciun aceste carduri cu care ar putea cumpăra rechizite și îmbrăcăminte

Asta înseamnă că în această săptămână cardurile nu mai au când să ajungă la beneficiari pentru că e nevoie de o zi pentru a putea înregistra CNP-urile, iar alte 2 zile pentru a fi distribuite în școli, potrivit procedurii. Apoi, părinții trebuie să vină la școli și să ridice cardurile, iar suporturile electronice vor fi alimentate cu bani în termen de 2-3 zile lucrătoare din momentul în care MIPE primește confirmarea de livrare a acestora către beneficiarii finali. Dacă listele ar ajunge miercuri la școli, beneficiarii ar putea primi cardurile abia săptămâna viitoare, când mai sunt doar 3 zile lucrătoare pentru secretariatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button