EDITORIAL

Trădarea, ca politică de stat

Last Updated on decembrie 22, 2022 by Romeo Crismaru

Editorial de Romeo Crîșmaru

Ne dăm de ceasul morții, de necaz că Austria nu ne-a vrut în Spațiul Schengen și facem o nebunie din a boicota firmele austriece de pe teritoriul României. Dar oare austriecii sunt de vină pentru toate nenorocirile noastre trăite la 33 de ani de la Revoluție sau noi înșine? Avem curajul de a ne pune totuși această întrebare?

În cei 33 de ani care au trecut de la lovitura de stat cu iz de revoluție, am reușit, noi ca țară, o contraperformanță greu de egalat. Ne-am vândut țara cu totul, am avut parte de politicieni corupți, flămânzi și trădători de țară și de neam, am ajuns o colonie jalnică și ne-am distrus toată averea și tot potențialul de mare putere europeană. Iar astăzi, ne irităm când vedem că o țară mica, așa cum este Austria, ne întoarce spatele, după ce ne-a căpușat zeci de ani. Nu este de vină Austria pentru propriile noastre eșecuri și nici Olanda, care oricum tot împotriva noastră a votat, ci doar noi înșine suntem singurii vinovați. Am intrat în genunchi în Uniunea Europeană, lucru recunoscut astăzi chiar de Adrian Năstase, omul care a vândut PETROM OMV-ului. Am negociat prost această intrare în clubul select al Europei, pentru simplul fapt că noi nu am avut negociatori. Noi am înțeles că trebuie să ne tăiem o mână și un picior și chiar să ne vindem sufletul diavolulului, numai pentru a fi acolo în Europa.

Și dacă tot am intrat, chiar și așa în genunchi, nici măcar nu am fost în stare să ne susținem interesele așa cum ar fi trebuit, prin marile cancelarii europene. Când Europa ne-a spus că putem să negociem închiderea termocentralelor, noi ne-am oferit să le închidem, iar când Europa ne-a distrus agricultura, industria, identitatea, sufletul românesc, noi ne-am supus ca niște maimuțe. De ce oare? Pentru că am avut conducători slabi, coruptibili, vânzători de țară și de neam. Nu am uitat niciodată propria noastră istorie, plină de trădători care mergeau și pupau papucul sultanului pentru a primi tronul propriei țări, iar aici fac recurs la istoria sinistră a Moldovei. Am devenit o piață de desfacere pentru toți nemernicii care și-au adus aici produsele lor, în locul celor pe care noi le produceam cu succes dintotdeauna. Noi nu mai avem agricultură, noi nu mai avem ferme de porci, de vite, de păsări, pentru că, vezi Doamne, ni le-au distrus pesta porcină africană, gripa aviară sau boala vacii nebune. Noi numai avem industrie, pentru că am demolat-o și am luat terenurile marilor fabrici pe care le-am transformat în afaceri imobiliare. Și tot noi suntem cei care am creat monstruozități de genul ELECTROPUTERE MALL, adică am transformat un brand mondial de fabricare a locomotivelor, într-un bâlci în care am adus retaileri occidentali și branduri de top.

Dar pentru toate acestea nimeni nu răspunde, nimănui nu îi este rușine, nimeni nu plătește. Pentru că noi, ca popor, suntem niște idioți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button