ACTUALITATE

TROTINETELE, PERICOL PUBLIC

Last Updated on iulie 18, 2022 by Romeo Crismaru

foto: captura RTS TV

După ce trotinetele au devenit un pericol public la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, provocând numeroase accidente în ultima perioadă, autoritățile locale împreună cu oamenii legii au luat măsuri. Trotinetiștii care nu respectă regulile de circulație, au fost amendați usturător, în ultimele 2 luni, cuantumul total al sancțiunilor depășind 100 de mii de lei.

Trotinetele electrice au devenit un pericol în trafic, dand batai de cap atat soferilor, cat si pietonilor sau politistilor, intrucat conducătorii acestora nu țin cont de prevederile rutiere sau chiar le sfideaza.

1160 de lei va scoate din buzunar detinatorul unei trotinete electrice care nu respecta legislatia in vigoare si foloseste zonele pietonale pentru plimbari, in loc sa se deplaseze pe pista special amenajata, sau circula cu o viteza prea mare. In urma numeroaselor sesizari facute de catre cetatenii municipiului si pe fondul accidentelor produse in ultima perioada de conducatorii acestor mijloace de deplasare, amenzile nu au intarziat sa apara.

Conducatorii de trotinete sunt obligati pe timp de noapte sa poarte echipamente reflectorizante, iar trotineta trebuie sa fie dotata cu lumini. Casca de protecţie este obligatorie pentru cei a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button