ACTUALITATE

Un scafandru a fost înghițit de o balenă, dar a reușit să scape

Last Updated on august 10, 2022 by Erceanu Ileana

Un scufundător american a fost înghițit de o balenă și a dezvăluit cum este să fii în interiorul uneia dintre cele mai mari creaturi mari . ”Simțeam mușchii monstrului strângându-mă”

 Michael Packard pescuia homari, în marea de lângă Cape Cod, în Massachusetts, când a avut acea întâlnire biblică, cu balena cu cocoașă.

Era ora 8 dimineața și plecase pe mare, pentru a doua scufundare a zilei, pentru a smulge homari de pe fundul oceanului, când la 10 metri de fund, spune el că a simțit că a fost lovit ”de un camion de 100 de tone”, relatează The Sun.

”Dintr-o dată, am simțit împingere uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru”, a spus Cape Cod Times.

”Am simțit că mă pot mișca și am simțit balena încordându-și mușchii în gură.”

La început a crezut că se află într-un mare rechin alb, dar nu simțea niciun dinte și nu suferise răni evidente.

ne. Apoi și-a dat seama repede că a fost înghițit de o balenă în timpul întâlnirii din 2021.

„Eram complet înăuntru, era complet negru”, a spus Packard.

„M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. Am terminat, am murit. Tot ce mă puteam gândi erau băieții mei – au 12 și 15 ani.”

Michael a ănceput să simtă în întuneric, în timp ce se afla în gura balenei.

Balena a început să scuture din cap, astfel încât Packard să-și dea seama că creaturii nu-i plăcea să-l aibă în gură.

El a estimat că a stat în interiorul balenei timp de 30 până la 40 de secunde, înainte ca aceasta să iasă în sfârșit la suprafață.

”Am văzut lumină și a început să-și scuture capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară”, a spus Packard.

„Nu-mi venea să cred. Nu îmi venea să cred că am ieșit din asta”, povestește el.

Colegul său de echipaj, care cercetase cu disperare apa în căutarea bulelor indicatoare, de la respiratorul de oxigen al lui Michael, l-a tras înapoi în barcă.

Apărând în emisiunea Jimmy Kimmel, Michael a glumit: „Vreau să-i cer scuze balenei pentru că i-am ieșit în cale. Și nu o voi mai face niciodată!”Balenele cu cocoașă Humpback pot crește până la 50 de picioare și cântăresc aproximativ 36 de tone.  Au tendința de a se hrăni deschizând gura larg pentru a înghiți cât mai multă pradă, cum ar fi pește sau krill.„Pe baza a ceea ce a fost descris, aceasta ar trebui să fie o reșeală și un accident din partea balenei uriașe”, a spus Jooke Robbins, directorul Studiilor Balenelor cu Cocoaș la Centrul pentru Studii de Coastă din Provincetown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button