ACTUALITATE

Un tânăr  a furat o locomotivă și a plecat la plimbare

Last Updated on mai 11, 2023 by Erceanu Ileana

Miercuri după-amiază, un tânăr a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR,  a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare.

Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul a fost reținut de Poliția TF Medgidia.

Este însă inexplicabil cum locomotiva a putut fi pusă în mișcare în condițiile în care Instrucția 201 a Personalului de Locomotivă spune că pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie: asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată.

Însă surse din cadrul CFR Călători au dezvăluit pentru Club Feroviar că locomotivele companiei nu pot fi încuiate întrucât „niciuna nu are încuietori”.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat bărbatul care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

Tânărul care a pornit locomotiva din gara Medgidia este cercetat pentru distrugere sau semnalizare falsă, anunță polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă”, anunță polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button