ACTUALITATE

VIA TRANSILVANICA, în atenția Guvernului

Last Updated on octombrie 30, 2023 by Erceanu Ileana

Guvernul se implică în administrarea traseului VIA TRANSILVANICA, un proiect despre cunoaștere, aventură, sport și turism, care în Mehedinți, străbate 100 de kilometri, de-a lungul unităților administrativ teritoriale: Drobeta Turnu Severin, Breznița Ocol, Izvoru Bârzii, Bâlvănești, Balta, Cireșu, Podeni, Godeanu, Obîrșia Cloșani și Isverna.

Încă de la lansare, VIA TRANSILVANICA a avut ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului local, dincolo de faptul că leagă zone istorice importante, Transilvania cu Dunărea între Podul lui Traian, construit de Apolodor din Damasc și Mănăstirea Putna din Bucovina, iar implicarea Guvernului nu poate decât să asigure îndeplinirea acestui obiectiv.

Destinat exclusiv drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare, cu o distanță de 1.400 de km, Via Transilvanica traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin.

“Îmi doresc ca Via Transilvanica să devină un motor de regenerare și de dezvoltare economică pentru cele peste 400 de sate și cătune pe care le traversează, localități care și-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura și tradițiile. Iar, pentru aceasta, Guvernul va iniția un proiect de lege cu privire la instituirea și administrarea acestui nou tip de traseu turistic, traversarea anumitor tipuri de zone cu regim special și modalități de control pentru menținerea specificului traseului”, a declarat Marcel Colacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button