SPORT

Viitorul Șimian începe seria amicalelor puternice!

Last Updated on iulie 25, 2023 by Romeo Crismaru

de Mircea Oglindoiu

Echipa preluată de Alex Stoica se va testa cu Viitorul Pandurii și CSM Reșița în această săptâmână

Reunită, pe 17 iulie, sub comanda noului antrenor Alex Stoica, Viitorul Șimian a disputat sâmbătă, 22 iulie, un prim amical cu ocupanta locului secund din Liga 4 Timiș, CSM Lugoj. Testul disputat pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, iar pentru mehedințenii clasați sezonul trecut pe locul 4 in Seria 7 din Liga 4 au marcat nou-sositul  Robert Eshun (ACSO Filiași) și Ionuț Rupa.

Urmează, mâine, de la ora 18:00, pe aceeași arenă de la malul Dunării, testul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar sâmbătă dimineța amicalul cu CSM Reșița. Miecurea viitoare, tot pe Municipalul severinean, echipa comunei Șimian va întâlni Gilortul Târgu Cărbunești, în primul tur al Cupei României – faza națională. Fost antrenor la Gilortul, Stoica i-a adus la Șimian de la fosta sa echipă, pe Dogaru, Bucur și Ciutică, iar de la Universitatea Craiova 2, ultima echipă pe care a antrenat-o, au sosit, la malul Dunării, Nețoiu, Croitoru și portarul severinean Bunea, ultimul fiind practic împrumutat sezonul trecut la Real Bradu. Trancă, de la CSM reșița, este un alt jucător pe care Viitorul Șimian va miza în noua ediție de campionat, dar Campania de achiziții va continua.

Au plecat jucătorii cu experiență, vor veni alții

Echipa mehedințeană s-a despărțit între timp de Gelu Velici (plecat deja la Jiul Petroșani), Samuel Zimța, Robert Lică sau Robert Curescu. “Aș mai avea nevoie de un atacant, fiindcă la ora aceasta nu îl avem decât pe Eshun, venit de la Filiași (nr. – o altă fostă echipă de al lui Stoica), eu în mare sunt mulțumit de lotul actual, dar conducerea face eforturi să mai aducă jucători, cam pe fiecare post am mai avea nevoie de dublură. Oricum, am găsit aici toate condițiile pentru a face performanță. Avem foarte mult de muncă, dar, cu seriozitate, putem reuși să ne îndeplinim obiectivul”, a declaat Alex Stoica, pentru Liga2.ro

Cu Tița, antrenor din umbră, echipa a clacat

Pregătită sezonul trecut, din umbră, de fostul selecționer al Siriei, Valeriu Tița, Viitorul Șimian a ratat obiectivul și s-a clasat doar pe locul 4, ultimul din play-off, sub CSm Decva, CSO Filiași și Gilortul. Pentru noul sezon, Alex Stoica, fiul mult mai celebrului antrenor Ștefan Stoica, va avea ca obiectiv atingerea barajului pentru promovarea în Liga 2, cu alte cuvinte clasarea pe locurile 1-2 la finele play-off-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button