SOCIAL

VINE CĂLDURA, DAR MAI SCUMPĂ. Peste 900 de lei gigacaloria!

Last Updated on octombrie 19, 2022 by Romeo Crismaru

Vine căldura! Nu chiar acum, ci de la 1 noiembrie! Banii ajung vreo trei săptămâni, dar trăim cu speranța că primăria mai face rost. Chiar dacă vom avea căldură în calorifere, aceasta va fi mult mai scumpă! Anunțul a fost făcut chiar de primarul municipiului.

An de an, în prag de iarnă, severinenii racordați la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice se întreabă curioși dacă vor avea sau nu căldură. Ei bine, vom avea căldură și iarna aceasta, chiar dacă nu se știe pentru cât timp și la prețuri astronomice. Primarul municipiului spune că instalațiile sunt pregătite, dar furnizarea va începe de la 1 noiembrie, pentru că nu sunt bani. Deși temperaturile nocturne au scăzut simțitor, autoritățile locale din Severin anunță că nu vor da căldură în locuințe înainte de 1 noiembrie. Pentru a asigura căldură pentru populație, Primăria a primit, și anul acesta, sprijin de la Guvern, suma asigurând, însă, furnizarea agentului termic pentru nici o lună de zile.

Asta a fost vestea bună! Vestea proastă este că severinenii vor plăti mai mult pentru gigacalorie. Prețul acesteia este influențat direct de prețurile la curent și păcură și va depăși 900 de lei!

Autoritățile fac apel la populație să își plătească datoriile. Administrația locală spune că, în situația în care sunt datorii mari, nu se va începe furnizarea agentului termic la 1 noiembrie.

În iarna trecută, prețul gigacaloriei, a fost 672 lei, iar prețul suportat de populație a fost de 372 lei. Anul acesta, încă nu a fost fixat prețul final, dar autoritățile estimează un preț de aproximativ de 900 lei pe gigacalorie, ceea ce ar duce la un preț de puțin sub 500 lei pentru populație. Agentul termic se asigura cu păcură. Pentru a a reuși să treacă de fiecare iarnă, primăria a primit ajutor financiar de la Guvern, începând din 2016. În paralel, se încearcă extinderea rețelei de gaze în oraș, însă demersul este greoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button