ACTUALITATE

Weekend de foc pentru pompierii mehedințeni

Last Updated on august 8, 2022 by Erceanu Ileana

Pompierii militari din cadrul ISU Mehedinţi ,au intervenit în acest weekend, pentru  stingerea  a 33 de incendii, salvarea victimelor unui accident rutier, evacuarea apei din beciul unei casa,  dar și pentru acordarea asistenței medicale  de urgență unui număr de 53 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență, cadrele  ISU Mehedinți au desfășurat acțiuni de supraveghere  cu ocazia Festivalului Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”.

Salvatorii au intervenit, în acest weekend, la un accident rutier produs pe raza localității Eșelnița. Accidentul s-a soldat cu cinci victime rănite ușor care au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Orșova, în stare de conștiență. Pompierii au acționat și pentru localizarea si stingerea a 30 de incendiiizbucnite la vegetatia uscată pe raza a 20 unități administrativ-teritoriale: Breznița Ocol (3), Gârla Mare, Vânju Mare (3), Izvoru Bârzii (4), Pădina (3), Orșova, Burila Mare, Gogoșu, Jiana, Punghina, Corcova, Bălăcița, Șimian, Bâcleș (2), Șișești, Bala, Căzănești, Drobeta Turnu Severin, Rogova și Hinova.

Flăcările au cuprins aproximativ 338 hectare de vegetație uscată, lăstăriș și miriște, 26 hectare de litieră, o livadă de aproximativ 200 mp și butași de vie pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Pentru stingerea incendiilor au acționat și voluntari ai SVSU Punghina, SVSU Bălăcița și SVSU Bâcleș, cauza probabilă de izbucnire a acestora fiind determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru stingerea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button