EVENIMENT

Workshop pentru noi potențiali aplicanți ai Programului Interreg IPA România-Serbia

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara a organizat, la Drobeta Turnu Severin un workshop pentru noi potențiali aplicanți în cadrul Programului Interreg IPA România-Serbia, care se adresează în mod special acelora care nu sunt familiarizați cu accesarea finanțărilor europene în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră dintre România-Serbia.

Evenimentul a reunit invitați din toate cele trei județe aflate în aria e acoperire a BCRT Timișioara (Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți), reprezentanți ai administrației publice locale, precum și ai Ministerului Afacerilor Interne. Acesta vine pe fondul lansării, la începutul lunii octombrie, a primului apel pentru propuneri de proiecte al Programului Interreg IPA România-Serbia. Workshop-ul este dedicat noilor potențiali aplicanți în cadrul Programului Interreg IPA România-Serbia, în mod special acelora care nu sunt familiarizați cu accesarea finanțărilor europene în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră dintre România-Serbia.

În cadrul acestui eveniment de lucru vor fi prezentate aspecte tehnice specifice Programului Interreg IPA Romania-Serbia precum și ghidul aplicantului pentru primul apel de propuneri de proiecte a cărui buget total este de 26.337.426 euro, finanțare nerambursabilă.

Astfel, cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state continuă cooperarea transfrontalieră în zona de graniță româno-sârbă, care va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, sănătate, educație, turism și cultură prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA III).  În calitate de Secretariat Comun, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara depune eforturi de a îmbunătăți accesibilitatea acestor finanțări europene în rândul potențialilor aplicanți. Astfel, în data de 20 octombrie 2022, alături de reprezentanții Autorității de Management și ai Autorității Naționale, vom organiza același tip de eveniment în Serbia în cadrul Facultății Tehnice din orașul Bor.

În aria eligibilă a Programului Interreg IPA România-Serbia sunt cuprinse trei județe din România (jud. Timiș, jud. Caraș-Severin, jud. Mehedinți) și 6 districte din Republica Serbia (Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Borski, Branicevski și Podunavski).

Potențialii beneficiari, precum și toți cei interesați de cooperarea transfrontalieră româno-sârbă în cadrul Programului Interreg IPA România – Serbia pot consulta Ghidul aplicantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte și pot obține mai multe informații accesând pagina web oficială a programului: www.romania-serbia.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button