ACTUALITATE

Zeci de mii de oameni au crezut că pot merge în Maldive la preț de Eforie

Last Updated on mai 30, 2022 by Toma Mihai

Autoritățile române au vrut să testeze vigilența românilor în fața escrocilor de pe internet. Potrivit Știrile Pro TV, în doar trei zile, 20.000 de români au căzut în capcană, crezând că pot câștiga o vacanță în Maldive la preț de Eforie.

Timp de 3 zile, polițiștii și specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică au vrut să vadă cât de vigilenți sunt românii pe internet. Așa că au făcut publică o ofertă imbatabilă de vacanțe exotice. Zeci de mii de români au crezut că au dat lovitura și fără să verifice cine le-a trimis oferta, au descărcat fișierul ataşat. Dacă era un atac real, telefoanele sau laptopurile şi implicit datele lor bancare ar fi fost compromise.

”În momentul în care apăsăm pe link se descărca o aplicație. Dacă o instalăm și îi acordăm permisiuni, atacatorii aveau acces la toate datele noastre personale, inclusiv bancare și de autentificare”, a declarat Mihai Rotariu – Manager al DNSC.

În primele luni ale anului, s-au înregistrat și 2700 de fraude cu carduri bancare. De cele mai multe ori atacatorii ținteau platforme de vânzare online unde copiau datele plăților electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button