ACTUALITATE

Ziua dedicată prevenirii violenței domestice

Last Updated on mai 22, 2024 by Erceanu Ileana

Politiștii mehedințeni de la ordinea publică și polițiștii de la criminalistică au desfașurat activități de informare a populației.

Astăzi 22 mai, în ziua dedicată prevenirii violenței domestice din cadrul ,, Săptămânii prevenirii criminalității”, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică împreună cu polițiștii Poliției municipiului Drobeta-Turnu Severin au desfășurat o activitate de conștientizare cu privire la violența domestică, un subiect care necesită o amplă informare, în special în ceea ce privește drepturile victimelor acestui tip de violență.

Pe acest subiect, s-au purtat  discuții cu cetățenii despre prevenirea violenței domestice, formele de manifestare ale acesteia, despre instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor.

Scopul activităților a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor împotriva acestui gen de infracțiuni și informarea cu privire la măsurile minime de siguranță pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime. Recomandările au fost susținute și de materiale cu caracter preventiv, pe care le-au distribuit oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button