SOCIAL

S-a schimbat lista pachetelor cu alimente 2024

Last Updated on mai 22, 2024 by Erceanu Ileana

 Românii vulnerabili primesc mai puţină făină şi pateu de porc, iar smântâna a fost eliminată total.

În acest an, persoanele cu venituri reduse vor beneficia de tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și de pachete cu mâncare. Potrivit regulilor de acordare, cuprinse într-o hotărâre apărută în februarie, de principiu, pachetele cu alimente vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție de fiecare beneficiar în parte. Ulterior, autoritățile au stabilit și tipul produselor incluse în pachetele cu produse alimentare, lista fiind modificată recent, printr-un ordin apărut vineri. Mai exact, din listă a fost eliminată smântâna de gătit, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă.

În perioada 2024-2027 vor exista două măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate: tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde; pachete cu produse alimentare.

Când vine vorba despre pachetele cu produse alimentare, normele programului, ce sunt cuprinse în HG 70/2024, aplicabilă deja, stabilesc că, de principiu, acestea vor trebui ridicate personal de fiecare beneficiar în parte.

Pachete cu alimente 2024, ultima listă:

Românii care fac parte din categorii vulnerabile vor beneficia și în acest an de tichete sociale pentru produse alimentare, mese calde și de pachete de alimente.

Potrivit normelor programului, ce sunt cuprinse în HG 70/2024, aplicabilă deja,  pachetele alimentare vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, așa cum s-a stabilit printr-o hotărâre apărută în luna februarie. Persoanele defavorizate nu vor putea primi pachetele, dacă nu prezintă actul de identitate valabil, urmând a se verifica identitatea persoanei pe listă și semnarea de către aceasta de primire a produselor alimentare.

Astfel, pachetele cu alimente se vor ridica personal de la centrele de distribuire din localitatea de domiciliu, iar amplasarea centrelor de distribuire va fi stabilită de autoritățile administrației publice locale.

În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale vor trebui să asigure livrarea pachetului cu alimente la domiciliul sau reședința acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button