ACTUALITATE

17 octombrie, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei

Last Updated on octombrie 17, 2023 by Erceanu Ileana

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei reprezintă o oportunitate de a evidenţia efortul şi lupta persoanelor care trăiesc în sărăcie, o şansă pentru ca acestea să-şi facă auzite nevoile şi un moment pentru a recunoaşte faptul că oamenii săraci sunt primii care luptă împotriva sărăciei.

Astăzi, de Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei, au fost lansate serviciile comunitare integrate, care au la bază metoda managementului de caz, prin care asistentul social lucrează împreună cu consilierul școlar/mediatorul școlar, asistentul medical comunitar/mediatorul sanitar, precum și cu furnizorii publici și privați de servicii sociale, ocupaționale, educaționale și medicale pentru a identifica nevoile persoanelor vulnerabile și pentru a stabili planuri de intervenție. Aceste servicii sunt parte a Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei și a Strategiei Naționale pentru Incluziune Socială și Reducerea Sărăciei și vizează abordarea integrată a tuturor problemelor cu care se poate confrunta o persoană/familie vulnerabilă.

Ziua de 17 octombrie reprezintă o ocazie de a recunoaște efortul și lupta persoanelor care trăiesc în sărăcie, o șansă pentru acestea de a-și face auzite preocupările și un moment de recunoaștere a faptului că oamenii săraci sunt primii care luptă împotriva sărăciei. Participarea celor săraci înșiși a fost în centrul celebrării acestei zile încă de la începuturile sale. Comemorarea zilei de 17 octombrie reflectă, de asemenea, dorința oamenilor care trăiesc în sărăcie de a-și folosi expertiza pentru a contribui la eradicarea sărăciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button