ACTUALITATE

A fost aglomerație la BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ

Last Updated on mai 12, 2023 by Romeo Crismaru

Sute de șomeri din Mehedinți au venit să își caute un loc de muncă, la bursa generală. Angajatorii spun că deficit este în industria HORECA și în meseriile calificate.

Peste 600 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția șomerilor din Mehedinți la bursa locurilor de muncă. La mare căutare sunt meseriile calificate și posturile în industria HORECA. De altfel, acestea sunt și cele mai bine plătite locuri puse la bătaie de angajatori. O mare problemă în ceea ce privește piața forței de muncă din județ, spun locuitorii, este accesul limitat al persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii.

Dacă anul trecut, bursa locurilor de muncă a fost un eșec, la eveniment participând mai mulți angajatori decât doritori de angajare, acum lucrurile au stat altfel. Participarea a fost ridicată, iar oferta angajatorilor – ridicată. La deschiderea evenimentului au fost prezenți și reprezentanții administrației publice locale. Consiliul Județean a fost reprezentat de vicepreședintele Ramona Cupă, iar de la Primăria Severin au venit primarul Marius Screciu și viceprimarul Cristian Mură.

„Nu este deloc ușor în ziua de astăzi să găsești un loc de muncă, iar aceasta este o problemă care îi frământă pe mulți români, inclusiv pe mehedințeni. Totuși am fost surprinsă plăcut astăzi, participând la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM Mehedinți, să constat că oamenii vin, se interesează și discută cu angajatorii. Astfel de evenimente sunt binevenite și chiar necesare și doresc să îi felicit pe cei de la AJOFM că se ocupă cu mult interes de organizarea lor. Cred că Bursa Locurilor de Muncă este cel mai bun prilej pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă să intre în contact direct cu angajatorii și să ceară detalii despre fiecare post oferit. Da, sunt de acord cu oamenii care vin și se interesează, care întreabă despre condițiile de muncă și mai ales despre salariul oferit și poate că astfel de interacțiuni, în opinia mea, sunt benefice de ambele părți, pentru că astfel și angajatorii vor lua la cunoștință despre pretențiile oamenilor și despre expertiza pe care fiecare în parte o poate oferi și își vor reconsidera ofertele salariale. Autoritățile publice locale, prezente la eveniment, Consiliul Județean, pe care l-am reprezentat astăzi, nu pot interveni direct în crearea de locuri de muncă, dar pot sprijini inițiative precum cea de azi, de organizare a unei întâlniri față în față între angajatori și cei care își caută de lucru. Numai așa putem găsi soluții, stând față în față, la o discuție sinceră despre cerere și ofertă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ramona Cupă.

Chiar dacă participarea a fost ridicată, iar angajatorii au purtat discuții cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, puțini au fost cei care au plecat cu garanția că se vor angaja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button