ACTUALITATE

Acțiunile polițiștilor Mehedințeni

Last Updated on iunie 12, 2023 by Erceanu Ileana

În ultimele 48 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 367 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 87 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 50 care nu au purtat centura de siguranţă. Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conducătorilor de trotinete. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 95.000 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 43 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. Poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ. La data de 11 iunie a.c., ora 10.30, Poliția orașului Baia de Aramă a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că în localitatea Izverna, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 52 de ani, în timp ce conducea un tractor pe strada Cimitir Ceplea, în localitatea Izverna, a acroșat un parapet din beton, după care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului utilajului agricol a rezultat o valoare de 1.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button