EVENIMENT

ADIO SCHENGEN! Austria a spus NU

România rămâne din nou la periferia Europei și la mila și disprețul unor state care au diverse interese pe teritoriul nostrum. Batjocura Austriei a atins astăzi apogeul în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, unde s-a votat împotriva țării noastre și a Bulgariei, dar în favoarea Croației.

România nu a primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative. Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali. În ce privește Olanda, aceasta a ținut să menționeze că susține aderarea României, însă nu și pe a Bulgariei. Dar, cum votul s-a dat la pachet, s-a văzut nevoită să respingă și țara noastră. Este încă o umilință pentru România venită, din păcate, din partea unui stat care are în România o serie de afaceri și care se pare că practică un soi de șantaj, legat de interesele OMV în Marea Neagră. Premierul Nicolae Ciucă a avut o reacție dură în această seară.

Discuțiile ar putea continua însă și săptămâna viitoare, unde la Bruxelles va avea loc reuniunea șefilor de stat și de guverne din UE, în cadrul Consiliului European. Asta dacă s-ar stabili că o decuplare a României de Bulgaria ar aduce o aderare mai rapidă, însă șansele sunt foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button