ACTUALITATE

Alertă în România: apă infestată cu Clostridium Perfringens

Last Updated on ianuarie 12, 2023 by Erceanu Ileana

 Bacteria este extrem de periculoasă.

O bună parte din populația României este vizată de această alertă, după ce în fluviul Dunărea a fost identificată bacteria Clostridium Perfringens. Alerta a fost dată la Brăila, acolo unde autoritățile au evaluat apa potabilă și au explicat că  există risc pentru populație doar dacă se consumă pește sau apă brută  din Dunăre din această zonă.

Autoritățile din Brăila, au anunțat că,”apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă.

Ce este bacteria Clostridium Perfringens:

Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător.

Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium Perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree.

Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, însă în cazuri extrem de rare.

Clostridium Perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine ce cauzează infecţii ale rănilor. Bacteria mai produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneşte în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button