ACTUALITATE

Alpinistul român Adrian Ahriţculesei, a cucerit vârful Everest

Last Updated on mai 17, 2024 by Erceanu Ileana

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut vineri dimineaţa de managerul său sportiv, Ştefan Adrian Jurca.

Adrian Ahriţculesei, a ajuns  pe cel mai înalt munte al lumii, după o ascensiune dificilă, îngreunată de vânt. Adrian Ahriţculesei și-a transportat singur echipamentul de cățărare şi hrana, dar a fost însoţit de doi şerpaşi care ar fi intervenit dacă viața îi era pusă în pericol.

Sportivul din Petroșani este primul român care a completat circuitul celor șapte vulcani, după ce a ajuns pe cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent, iar pentru expediția din Himalaya s-a pregătit mai bine de opt luni.

 „Ahriţculesei Adrian a cucerit Acoperişul Lumii. Este pe Everest (8.848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediţii, coborârea spre tabăra de bază, la 5.335 m!”, a notat Jurca pe pagina sa de socializare, unde a postat şi o imagine cu o hartă transmisă de sportiv, în care se poate observa poziţia acestuia.

Comunicarea cu alpinistul se realizează printr-un telefon special, conectat la satelit. Alpinistul Adrian Ahriţculesei a plecat pe 11 aprilie spre Nepal, într-o expediţie în care şi-a propus să cucerească cel mai înalt vârf din lume. Expediţia este programată să se încheie pe 30 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button