EVENIMENT

Amendatul fără vină sau „bezna minții” din Poliție și Jandarmerie

Last Updated on martie 8, 2024 by Romeo Crismaru

SCRIITORUL MEHEDINȚEAN EUGEN DULBABA A AJUNS BĂTAIA DE JOC A UNOR DILETANȚI DIN POLIȚIE ȘI JANDARMERIE

Situație absurdă și revoltătoare în Mehedinți, unde din cauza incompetenței unor polițiști și jandarmi din București, un bărbat trece printr-un coșmar fără sfârșit, fără ca cineva de la nivel central să ia vreo măsură care să îndrepte acest șir nesfârșit de sancțiuni aberante, ce trădează lipsa de profesionalism a uor dintre angajaților unor instituții ce ar trebui să fie piloni de corectitudine în stat, dar care pare că și-au pierdut credibilitatea în fața românilor. De trei ani ani, victima, un om de litere cunoscut nu doar la Drobeta-Turnu-Severin, este obligată să plătească amenzi pentru fapte pe care nu le-a făcut. Începând cu anul 2021, scriitorul mehedințean, Eugen Dulbaba, a primit pe adresa de domiciliu, nu mai puțin de patru amenzi, pentru contravenții, pe care le-ar fi săvârșit în Capitală.

Paradoxal, în tot acest timp, de fiecare dată, el era la 350 de km distanță, acasă, la Drobeta-Turnu-Severin. Toată această poveste de neimaginat într-un stat putred de corupție și incompetență, dar cu pretenții de țară europeană, digitalizată cu bani mulți primiți de la UE, se întâmplă pentru că o cunoștință mai veche care a locuit în Turnu-Severin, dar care acum trăiește pe străzi în București, atunci când intră în conflict cu polițiștii din Capitală, se folosește de numele lui Eugen Dulbaba. Și cel mai grav, pentru că așa-zișii oameni ai legii, fără o verificare temeinică, adică fără o confruntare fotografică și a datelor personale, taie procese verbale nesemnate de adevăratul contravenient, care sunt trimise la adresa din Drobeta-Turnu-Severin, unde locuiește adevăratul Eugen Dulbaba.

Anii 2020 și 2021, doi diletanți de “polițiști” două amenzi de 1150 de lei

Primul proces verbal tăiat pe numele lui Eugen Dulbaba a fost în anul 2020. Este vorba de o amendă de 150 de lei, pentru consum de alcool pe stradă, și tulburarea liniștii și ordinii publice, conform procesului verbal  seria PBY, nr/ 0296617, din 21. 06. 2020, la ora 4.30 dimineața, agent constatator Ene Marius, de la Secția  1 Poliție, când Eugen Dulbaba era acasă și dormea. După un an și ceva, pe adresa scriitorului Eugen Dulbaba vine și cea de-a doua amendă, pentru neportul măștii de protecție în Pandemie, prins desigur desigur tot pe stradă, în București, aplicată prin procesul verbal seria PBY, nr. 047552, din data de 07. 10. 2021, numele agentului fiind imposibil de descifrat. Cu un sprijin de la biroul de presă al IPJ Mehedinți, prin intermediul unei polițiste de bun-simț și al unor colegi ai acesteia, dispuși să îndrepte nedreptățile grave ale polițiștilor iresponsabili din București, Eugen Dulbaba a semnalat Poliției Capitalei abuzul și neglijența în serviciu și ulterior a contestat amenzile în instanță. După luni de stres, bani cheltuiți, umilințe și procese a reușit să-și dovedească nevinovăția. Nu mai descriu cinismul cu care a fost tratat de anumiți funcționari ai statului, în demersul de a-și căuta dreptatea, pentru că nimeni nu putea să creadă că Poliția Română pune cetățenii într-o astfel de situație.

Diletantismul din ministerul lui Bode și Predoiu, confirmat de jandarmi

Doar că diletantismul din Ministerul de Interne avea să recidiveze în toamna lui 2023 când Eugen Dulbaba s-a mai trezit acasă cu o amendă de 500 de lei, de această dată tăiată de un jandarm. Dată prin procesul verbal seria JO, nr. 2268647, încheiat în data de 20. 03. 2023, ora 09.55, de agent Trugi Ionuț, (dacă e corect, pentru că fac precizarea că numele e din nou aproape indescifrabil, de parcă agenții din stradă ar scrie cu picioarele). O amendă dată tot pentru că era băut și a devenit agresiv, pe Bulevardul Magheru, în Capitală. Și, după cum v-ați obișnuit, în condițiile în care “scandalagiul” era tot acasă, la Drobeta-Turnu-Severin. Situația a fost sesizată Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, care a înaintat-o conducerii Jandarmeriei București, dar răspunsul primit e înmărmuritor. Într-un dispreț total, șefii acestuia se fac că plouă ori că nu înțeleg (la cum taie subalternii lor amenzi pe stradă înclin să cred că a doua variantă pare mai plauzibilă) și se disculpă susținând că amenda dată de colegul lor e de competența poliției, trimițându-l la această instituție, după cum spune Eugen Dulbaba.

În depeșa transmisă șefilor Jandarmeriei Române, reclamantul solicita asistență juridică din partea instituției și susținere într-un nou demers în instanță, ca să anuleze procesul verbal, ale cărui efecte pot fi șterse doar în tribunal. Numai că, așa cum v-am spus, “organele” statului au tratat problema unui cetățean cinstit într-o cruntă bătaie de joc și lipsă de înțelegere. Scârbit de situație și înțelegând că o nouă contestație în instanță ar însemna bani (pe care nu îi are) și timp pierdut pentru el, Eugen alege să negocieze cu cei de la taxe și impozite și să achite amenda eșalonat, în zece luni, adică 50 de lei pe lună.

Lovitura de grație: incompetența dusă la extrem

Doar că povestea amenzilor tăiate cu diletantism avea să se întoarcă la Poliție. Pentru că, ce să vezi, zilele trecute, când era la Craiova la Spitalul Județean de Urgență ca să-și ridice mama decedată în urma unui infarct, Eugen Dulbaba este anunțat de soție că a mai primit acasă o amendă, tot pentru o faptă pe care nu o comisese el. Pentru că nu avea cum, fiind din nou la 350 de km distanță de Capitală. O sancțiune de 700 de lei a fost scrisă pe procesul verbal, Seria PBY nr. 0551775, încheiat în data de  20. 11. 2023, la ora 02.20, de agentul constatator  Mihalache Adelin, contravenientul având obligația să achite 100 de lei în 15 zile!!! Ei bine, chinul prin care trece acest român din cauza așa-zișilor oameni ai legii e revoltător și de-a dreptul de neimaginat. Eugen a ajuns să creadă că polițiștii și jandarmii taie amenzi pe numele său doar ca să-și facă norma, încălcându-și grav atribuțiile de serviciu, dar fără să le pese de consecințe. Mai mult, el spune că, din cauza tensiunii prin care trece de mai bine de trei ani, afectată de amenzile primite de fiul său, mama sa a făcut infarct și a murit zilele trecute, pe patul de spital.

Au transformat un om cinstit într-un “infractor” care nu-și mai poate plăti nici dările la stat

Scandalos este faptul că două instituții în care românii ar trebui să aibă încredere, au reușit să-l transforme pe scriitorul Eugen Dulbaba dintr-un român cinstit, care trăiește dintr-o pensie pentru persoane cu dizabilități, într-un “infractor”, care nu-și mai poate plăti nici măcar dările la stat, din cauza amenzilor pe care le are, dar care nu-s ale lui. Așa cum am spus, pentru că l-ar costa mai mult să conteste în instanță ultimele două procese verbale, veniturile sale sunt modeste și nu-și permite un avocat, iar să-și dovedească nevinovăția ar costa mult mai mult decât dacă ar plăti sancțiuni pe care nu el le-a luat, după plata eșalonată a amenzii de 500 de lei, Eugen Dulbaba și-a propus să achite și amenda de 100 de lei. Dar, în fiecare zi trăiește cu coșmarul că îi mai poate veni acasă o altă și o altă amendă, poate mult mai mare, pentru o faptă pe care el nu a făcut-o, dar pentru care va trebui să plătească. Deoarece nu-i garantează nimeni că individul nu se va mai folosi de numele lui, iar polițiștii și jandarmii vor continua să-l sancționeze. Ori din pensia lui nu poate achita la nesfârșit diletantismul unor indivizi care aleg să-și facă meseria în bătaie de joc și dispreț față de cetățeanul român, așa-ziși oameni ai legii pe care Eugen Dulbaba și soția sa îi și plătesc, din taxele date la stat.

După modelul Căpșună, din celebrele BD-uri comuniste, “semăna domnu’ căpitan, semăna”!!!

Ceea ce ar mai fi de adăugat este faptul că deși s-a dovedit clar că primii doi polițiști au dat amenzi încălcând grav procedurile și comițând infracțiunea de neglijență în serviciu, fapt dovedit prin faptul că primele două procese verbale au fost anulate de o instanță de judecată, cei doi polițiști nu au fost sancționați în niciun fel de instanță și nici de șefii ierarhici. Iar scuza penibilă în fața conducerii Poliției și a judecătorilor adusă de cei doi agenți, a fost după modelul Brigada Diverse:  individul pe care l-au amendat pe stradă semăna cu adevăratul Eugen Dulbaba. Așa că ei au uitat de obligațiile profesionale și încălcând legea i-au “ars” o amendă, ca să-și facă norma sau ca să răzbune faptul că adevăratul contravenient și bătea joc de ei, dându-și o altă identitate.

De altfel, într-o înregistrare adusă și în fața instanței, tot de Eugen, adevăratul scandalagiu recunoaște că sătul să tot fie amendat, a dat numele lui Eugen Dulbaba și pe cel al fratelui său, ca să-și bată joc de așa-zișii „Garcea” din Poliția și Jandarmeria Română. Pentru că trebuie adăugat și faptul că prin același calvar trece și fratele celui care se folosește de numele scriitorului severinean, care a primit acasă nouă amenzi și care de peste cinci ani luptă în instanță să scape de aceste sancțiuni mult mai mari, primite după același tipar.

Adică bărbatul care trăiește pe străzi, i-a folosit numele, în fața polițiștilor, care l-au amendat cu ochii închiși. Ar mai fi de spus că după primele două amenzi, chiar Bogdan Berechet, șeful cel mare al Poliției Capitalei, într-o adresă înaintată, îl asigura pe scriitorul Eugen Dulbaba de faptul că astfel de situații nu se vor mai repeta, făcând uz de motoul “Siguranță și încredere” al Poliției Române. Care siguranță și încredere, domnule Chestor? Subalternii dumneavoastră au reușit să transforme o comedie comunistă chiar amuzantă, în multe momente ale ei, mă refer la „Brigada diverse” , într-o realitate absurdă, aproape kafkiană. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button