ACTUALITATE

Apare taxa pe distracţie, pe litoralul românesc

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

Autorităţile au reuşit să născocească o nouă taxă pentru litoralul românesc. E o lovitură puternică în bugetul organizatorilor de evenimente!

Organizatorii de evenimente trebuie să achite o sumă consistentă dacă vor să închirieze spaţii din plajă. Potrivit noii reglementări, cei care doresc să închirieze spații pe plajă pentru desfășurarea activităților vor trebui să achite o taxă semnificativă. De exemplu, pentru închirierea a 6.000 de metri pătrați de plajă, taxa stabilită ajunge la peste 12.000 de lei pe zi, o sumă care ar putea avea un impact semnificativ asupra costurilor de organizare.

De asemenea, evenimentele gratuite pot deveni istorie după ce mulţi dintre organizatorii care făceau seri de filme în aer liber se gândesc să renunţe. Reprezentanții Apelor Române au recunoscut că taxa este foarte mare, dar spun că e nevoie de acești bani pentru a reface plajele în urma evenimentelor. Primul eveniment de amploare este festivalul de muzică electronică din nordul litoralului. Pentru că începe la 1 mai, organizatorii au plătit deja taxele, în valoare de zeci de mii de euro, dar sunt hotărâți să atace în instanţă noua lege, după eveniment.

Nici turiştii care merg pe litoralul Mării Negre nu sunt scutiţi de taxe. Pentru stațiunile din subordinea Primăriei Mangalia, cum ar fi Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, turiștii vor trebui să plătească o taxă de 5 lei pe zi. În Eforie Nord, taxa este stabilită la 3 lei de persoană pe zi, făcând vacanțele pe litoral puțin mai costisitoare pentru vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button